Hallå P3 dokumentär

Torsdagen den 20 Augusti så disskuterade dom om hurvida våldtäkt mellan par
ska räknas som våldtäkt eller inte, efter att nån kammaråklagare yttrat sig om att
det då inte handlar om just våldtäkt med inslag av våld och inte förtjänar 2 år eller mer.
Utan det ska mer räknas som påtvingad sex och ses som "jävligt dålig stil".

Detta är ju nog det mest dummaste jag hört. Faktiskt. Påtvingad sex inom en krets där bägge
parterna känner varan ska räknas som dålig stil. Vad är då våldtäkt om det INTE är påtvingad sex?
Enligt denna kammaråklagare så ska det inte räknas som våldtäkt om personen är passiv och inte gör
motstånd utan övertalas att ha sex.

Denna snubbe säger också, citat "När man säger våldtäkt tänker man mest på riktiga ruggiga våldtäkter. Men tar man en man och en kvinna som känner varandra och kvinnan säger att hon inte har lust i dag, men mannen kör ändå. Visst är det oschysst, men kanske inte värt två års fängelse. Det liknar mer en ordningsförseelse."

Vad dom mer vill är att man ska ändra bevisningen för våldtäkt. Det ska krävas mer bevisning än bara ord mot ord.
Vilket kanske inte är helt dumt. Varför, kommer vi komma till lite senare.

En man ringde in och sa lite kloka saker. Om en person har sex med en minderårig så räknas det som våldtäkt oavsett hur tillvägagångsättet har varit. Med barn så övertalar man dom ju nite med våld, utan med "rätta" ord. Varför är det då skillnad på ålder? Varför är det då inte våldtäkt på bägge?

En tjej vid namn Helga (?) ringde in och tyckte att det hela var helt fel. Vilket jag håller med. Men sen sa hon att det är helt fel att det inte längre ska gå att bli fälld när det bara är ord mot ord. Utan, säger kvinnan att hon har blivit våldtagen så har hon blivit det. Riktigt smart sagt. Jag ska då gå och säga att massor av folk på stan har rånat mig på fler miljoner. För om jag säger det, då är det ju sant.
Nu kanske detta känns lite hårt och kallt. Men tjejer kan faktiskt ljuga. En kille ringde in och berättade att han haft sex med en tjej på en fest och tjejen var då otrogen med honom. Senare, istället för att erkänna sin otrohet anmälde hon honom för att ha drogat henne och våldtagit henne. Polisen lyckades motbevisa detta med tester. Men ändå, kille blev oskyldigt anmäld. Om han nu blivit fäld för att kvinnan sa att hon blivit våldtagen, för då har hon ju rätt, så hade ju han blivit oskyldigt dömd (förövrigt en underbar serie med Persbrandt).

För att sumera detta så kan man ju säga så här, i alla brottsfall så kan ingen bli dömd om inte tillräkligt med teknisk bevis har fastställts. Varför ska våldtäkt bli ett undantag? Där man faktiskt kan bevisa om våld har förekommit. Visst, är tjejen passiv och låter det hända så går det inte. Men då får man väl slåss för sitt liv då! Låter man det ske, så kanske man har sig själv att skylla. Svidande sanning? Kanske.

Hurvida övertalande sex inte ska straffas med 2 år så är det fel! All sex mot sin vilja ska straffas hårt. Man ska inte sänka straffen. Man ska höjja dom! Våldtäkt med inslag av fysisk våld ska höjjas till minst 5 år, gärna dödsstraff.
Alla tjejer som ringde in pratade om att  ingen tror på en tjej som blivit våldtagen och misshandlad i sitt hem. Hur många där ute är det som tror på en man som blivit våldtagen eller misshandlad av sin partner i hemmet? Väldigt få. Nu är inte det en ursäkt. Men, sluta tro att våldtäkt bara drabbar er.


Så, nu har jag gnällt färdigt för ikväll. Snart 1 år kvar till ny riksdagsval. Rösta på mig för Stadsminister!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0